FAQ

Имате Въпроси ?

Колко e тъмно в залата за хранене?

В залата цари пълен мрак, няма дори и точица, която се вижда. Усещането е подобно на това да си затворите очите в тъмна стая – това ще можете да видите, но с отворени очи.

Как ще мога да ям в пълна тъмнина?

Лишени от основното ви сетиво – зрението, няколко минути по-късно останалите сетива се изострят. Нашите менюта са създадени по начин, който да улесни тази промяна и да избегнете окапванията, но все пак се облечете подходящо. Можете да използвате прибори, но препоръчваме да ядете с ръце, за да усетите храната във всички измерения, а и защото е забавно.

Защо е нужно да оставя телефона и фотоапарата отвън?

Цялото преживяване на тъмния ресторант е базирано на пълната липса на светлина. Точно затова гостите и персоналът оставят всички потенциални източници на светлина, като цигари, електронни цигари, запалки, часовници, мобилни устройства, камери и фотоапарати в специална гардеробна, която е заключена и под видео наблюдение. Въпреки, че телефоните са станали неразделна част от нас, позволете си да се потопите изцяло в преживяването и да прекарате известно време със самите себе си и компанията ви. 

Тъмно ли е в санитарните помещения?

Всички тоалетни и умивални са напълно осветени. Ставането и придвижването в залата за хранене НЕ е позволено за да се избегнат инциденти с гостите и персонала. Ако желаете да бъдете изведени до тоалетните или навън по каквато и да е причина, просто повикайте вашия домакин. 

Как да поръчам и мога ли да видя менюто?

При заявката за резервация, имате възможност да изберете сет меню за всеки гост на вашата маса. Разбира се, точните съставки и ястия пазим в тайна до вашето излизане, което ви гарантира забавна вечеря, подлагаща дегустационните ви умения на изпитание. Когато излезете от тъмната част на ресторанта, ястията от вашето меню ще ви бъдат представени и ще можете да видите кой се е справил най-добре с познаването. 

Каква храна се сервира в ресторанта?

Вашите ястия ще бъдат приготвени от един от най-добрите  готвачи в България, заедно с неговият екип. Кухнята ни е преобладаващо фюжън и модерна, в зависимост от вашият избор на меню. Можете да видите изборът на сет менюта тук.

Готвачите с нарушено зрение ли са?

В кухнята е осветено и всички готвачи са напълно зрящи.

Какво да правя ако имам хранителни алергии или непоносимости?

При запазване на маса, моля попълнете формата за хранителни алергии или непоносимости за всеки един от гостите, за да можем да адаптираме менюто ви. Ако просто не обичате дадена съставка обаче, подходете с отворено съзнание, защото това преживяване може да преобърне вкусовете ви.

Как мога да поръчам напитката си?

Преди да бъдете въведени в тъмната част на ресторанта, ще можете да поръчате напитка. Разбира се, по време на вечерята можете да поръчате отново същата или друга напитка, просто кажете на вашият домакин.

Каква селекция от напитки предлагаме?

Можете да изберете от различни безалкохолни напитки, като домашна лимонада, както и подбрана селекция от червено и бяло вино, тъмна или светла бира. Три алкохолни напитки са включени в цената на куверта и препоръчваме да се ограничите до тях, тъй като вечерята на тъмно е доста силно изживяване. Марките на напитките които предлагаме можете да видите в раздела партньори.

Колко дълго ще прекарам в мрак?

 Обикновено изживяването продължава между 1,5 и 2 часа.

Колко често се случва някой да не се справи с тъмнината?

Опитът ни със събития на тъмно показва, че много малко хора (около 1-2%) изпитват непреодолимо желание да излязат от тъмната част преди да е свършила вечерята. Разбира се, ако знаете, че вие или някой от компанията ви страда от форма на скотофобия (страх от тъмнина), то това най-вероятно не е най-приятният начин да си прекарате вечерта.

Как гарантираме сигурността?

Всички елементи на преживяването в нашият ресторант са обстойно тествани стотици пъти, ястията се сервират с телесна температура, и целият персонал е обучен за реакция при аварийна ситуация. Цялата площ на ресторанта, включително светлата и тъмна част, е под постоянно видео наблюдение, единствено с цел обезопасяване. Аварийно осветление се включва в случай на нужда.

Това преживяване подходящо ли е за деца?

Много индивидуално е, но ние силно препоръчваме всички посетители да са над 14-годишна възраст.

Много хора със зрителни увреждания ли ви посещават?

Ако се замислите, за един незрящ човек Тенебрис не би се различавал от обукновен ресторант, освен с есклузивната си кухня. Ние сме домакини на множество събития на наши приятелски и партньорски организации, които работят с хора със зрителните увреждания. Също така хората със зрителни проблеми смятат ресторанта за чудесен начин да покажат на своите близки какво е чувството да не можеш да виждаш.

Трябва ли предварително да резервирам маса?

Поради стриктно планирания график, настаняваме гости само с предварителна резервация. Имаме настаняване на всеки 20 минути. Препоръчваме да дойдете навреме, за да не се налага да чакате или да изпуснете нищо от изживяването Тенебрис. Можете да направите вашата резервация тук.

Подходящ ли е ресторант Тенебрис за корпоративни събития?

Ние сме най-запомнящото място за екипни обучения и други фирмени събития. Също така предлагаме идеални условия за провеждане на едно безпристрастно интервю, което ще постави кандидата в предизвикателна среда, за да покаже истинските си качества.

 Имате допълнителни въпроси ?

Свържете се с нас: